Erasmus+ projekt SustainStudy

Projekt vrijedan 60.000 EUR provodimo s partnerima iz Srbije i Slovenije.

Naziv projekta: Improving knowledge and skills by connecting the sustainable development goals oriented towards the topic of water with the curriculum for primary schools

Naziv na hrvatskom jeziku: Unaprjeđenje znanja i vještina povezivanjem s Ciljevima održivog razvoja orijentiranih na temu vode i povezanih s nastavnim planom i programom za osnovne škole

 

Ukupna vrijednost: 60.000 EUR

 

Razdoblje provedbe: 6.3.2023. – 6.6.2024.

 

Partneri:

Ecoconcept Pogon, Srbija (koordinator)

Centar za prevenciju otpada od hrane – CEPOH, Hrvatska

Holistička edukacija o ishrani, Slovenija

 

Cilj:

Glavni cilj projekta je povezivanje Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (COR) fokusiranih na vodu, te s njom povezanih tema hrane i zaštite okoliša, s nastavnim planovima i programima osnovnih škola. Specifičan cilj projekta je unaprjeđenje znanja nastavnika u području COR i to posebno temama voda, hrana i zaštita okoliša.

 

Aktivnosti projekta:

  1. Provedba webinara za nastavnike Srbije, Hrvatske i Slovenije, o COR u području vode i njome povezanim temama hrane i zaštite okoliše, uz implementaciju znanja i međusobnu raspravu i razmjenu primjera dobre prakse iz partnerskih zemalja.
  2. Izrađeni radni listovi i priručnik za nastavnike u kojima će biti povezane teme vode, hrane i zaštite okoliša s nastavnim planovima i programima. Svi će materijali biti prevedeni i prilagođeni na tri jezika zemalja sudionica, te testirani od strane nastavnika u partnerskim zemljama.
  3. Demonstracija vježbi iz priručnika, i to pilot realizacija najmanje jedne odabrane teme (koja se lako može prenijeti na temu hrana i zaštita okoliša) na posebnom događanju koje će biti organizirano u školi pridruženom partneru uz svake od tri države.
  4. Posjete partnera i predstavnika tri partnerske škole iz tri zemlje s ciljem suradnje i razmjene dobrih praksi.