Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice

 

Naziv projekta: Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice

 

Poziv: Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice; UP.04.2.1.11

 

Trajanje projekta: 16. veljače 2022. – 15. svibnja 2023.

 

Odobren iznos podrške: 442.494,47 kuna, sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 376.120,30 kuna, te s 66.374,17 kuna iz Državnog proračuna, s pozicije Ureda za udruge

 

Nositelj: Centar za prevenciju otpada od hrane – CEPOH

 

Partneri na projektu: Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske, Centar za edukaciju i informiranje potrošača i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek

 

Područje provedbe projekta: Republika Hrvatska

 

Opći cilj projekta: osigurati razvoj civilnoga društva koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Hrvatske.

 

Specifični ciljevi projekta:

  1. Jačanje kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima.
  2. Unaprjeđenje kapaciteta OCD-a za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.
  3. Jačanje kapaciteta OCD-a za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz ESF na lokalnoj razini te njihova priprema za prijave projekata prema odrednicama Europskog zelenog plana i njegove središnje strategiji „od polja do stola“.

 

Opis projekta:

Projekt će poboljšati doniranje hrane u kriznim situacijama i unaprijediti krizno komuniciranje. O obje teme partneri će na radionicama izraditi priručnike koje će distribuirati drugim OCD-ovima i javno objaviti. Za OCD-ove će se organizirati webinari na iste teme. Projektom će se prenijeti znanje i vještine između OCD-ova i ojačati njihovi kapaciteti za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te unaprijediti za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u krizama.

 

Voditeljica projekta: dr. sc. Branka Ilakovac